Wednesday, January 7, 2009

Aktiviti, Pengalaman 2008

org lain cerita-ceritun 2009, aku masih kat 2008...
ketinggalan... hahahhaha
bukan apa, just flash back, 2008 ni apa aku buat....

Kerja2 2008 yang tak pernah aku terpikir nak buat......

1. Aku jadi ejen insuran..... org/job yg aku cukup menyampah...
Tetiba aku pulak jadi ejen insuran... Kadang2 benda yg kita tak suka itulah yg
akan kita buat suatu hari nanti...
Lesson learn," Jangan terlalu benci benda yg tak
sepatutnya, sbb maybe benda tu yg kita aklan buat suatu hari nanti... mcm cite aku nilah...."

2. Aku beli kereta 1 lagi... "Bang kereta sedan yg paling murah, dan auto gear ada tak??" ayat aku soal kat selesman... saja jerr tanya walaupun tahu apa jawapannya... aku beli saga... Saga ni ok tak??? no komen, sbb aku enginerr hinggap develop kete ni... Murah dan truly sound...opsss... But really I pround develop this car...
Lesson learn: Oklah tu kereta baru.. Saga ni ok lah jugak... Siap nk jual kat Iran lagi... Kalau ada duit lebih nanti bolehlah beli Camry pulak.. OPppssss

3. Bercuti ke Langkawi.... Survey awal, dekat 6 bulan, tapi tetapkan tarikh 4 hari sebelum bertolak... Anyhow aku really enjoy jalan sbb aku 1st time g Langkawi..
Lesson learn: Jangan PK terlalu banyak pasal sesuatu job yang kita nak buat... kalau PK byk sgt nanti tak jadi... tapi kalau skim cepat kaya, tu kene PK sendirilah...

4. Aku dok senawang.. Dulu aku PK akulah dok rumah yang paling jauh dalam kalangan tempat keje sini... sekarang, lagi "dekat" lah....
Lesson learn:........ ciki, dent, nad, Kui,nori dll tolong jawabkan...ambo tak ado ideo...

5.Aku lawat sahabatku sakit Kanser kat hospital... tak pernah terpikir pun. .Menjadi kekuatan aku nk jadi ejen insuran... Dear Zairy, semoga cepat fully recover (bebas 100% drpd kuman cancer)
Lesson learn: Hablun Minallah dan Hablun Minnas kene jaga selalu. Ingat Allah Selalu... dan DOA kene lebih sikit...

6. Aku bakal jadi bapa... hehehehe... Usaha 2008 hasil Insya allah 2009... 3 tahun beb tunggu... yg ni pun aku tak boleh gambarkan....
Lesson learn: Kene Mintak kalau belum ada lagi....

nanti aku sambung... ettach gambar sekali...

7 comments:

mahyudin said...

waa, bakal jadik bapa?
tahniah,tahniah.. syabasss..
welcome to d club n slmt melangkah ke satu lagi fasa kehidupan yg seterusnya..

Abu Humairah said...

1- Keep up good work..
Welfare 1st, commission/reward come 2nd.. :-)

2- Ape2 pun OK,yg penting rajin bela (anto servis)

3- Reward yourself...bercuti nikmati keindahan alam ciptaan Ilahi..

4- You gain some, you lose some..
Lagi jauh umah,lg byk pahala (tol & minyak pun byk le jugak..hehehe)

5- Thanks for everything

6- CONGRATS!!!

semoga 2009 lebih baik dr thn2 sblm..Amin

nod said...

weh, ekau nak jadik bapak yo?Alhamdulillah...tahniah2..

amoi said...

cancer loves sugar...so avoid sugar...

congrats to papa to be...hehe...

amoi said...

cancer loves sugar...so avoid sugar...

congrats papa to be...hehee...

NY Farming (Nory & Yassin) said...

Dent, kau lagi campion... dah nk masuk no 2...

sebenarnya aku dh ada ank, ank kucing... Bolatttt nama dia...

En Abu....welfare 1st?? Ok, saya sahut cabaran........

Nod....
enm... Thank you2...
nod?????

Miss Amoi...
cancer love sugar??
cancer dgn semut tu kazen ke???

kuizikel said...

1. betul2..benci ssuatu berpada2... akan jd benda tu baik pada kita...heh

2. jgn giler kereta sgt... sokong jenama malaysia.... kakakkakka.. eh ko dvelop saga ke?

3. kdg2 mmg kena redah je... baru adventure.. tp jgn redah sbrg redah la yer

4. senawang? dekat je tu... ;)

5. aminnnn

6. huwaaaaaaa... yg ni aku takleh tahan nak mlompat.. tahniah2...agak2 bakal baby aku smpat lagi tak nak sekelas ngan bakal baby ko ni ek... hehehhehe

Related Posts with Thumbnails