Thursday, January 22, 2009

Kepala Babi, Surau & Bendera Pas..

Assalamualaikum...

Agak sensitif untuk den tulis tajuk asal berita ini iaitu....

Kepala Babi Di Surau UM (universiti Malaya)

Sampai sahaja office, kelihatan beberapa kelibat email ala2 spam yg bukan urusan kerja yang den terima pagi tadi, seperti biasa ada seorg sahabat (den namakan dia Sue. Enm, agak terperanjat jugaklah den dalam wajah yang cool (hehe)

"DAP SEMAKIN KURANG AJAR!!! LETAK KEPALA BABI DALAM SURAU TANDA PROTES HUKUM HUDUD!!!
komen2 ni bukan den yg tulis, tapi den cuma copy & paste daripada email yg den dapat pagi tadi..


Dua Kepala Babi yang diletakkan atas bendera Pas yang diconteng-conteng"



Tulisan "OM" diconteng di surau. Siapa dalang sebenarnya yang menconteng bangunan ini? Adakah angkara penyokong Hindraf yang juga merupakan penyokong tegar DAP. Menyamar sebagai India-Muslim untuk masuk ke surau dengan alasan ingin menunaikan solat


(Gambar: Para jemaah dan penyokong Pas yang terkejut dengan tindakan biadap DAP-Hindraf).


Contengan "FUCK" carutan di pintu masuk surau.


Perhatikan betul-betul tulisan semburan pada dinding surau dengan semburan pada bendera PAS. Ada apa-apa persamaan? Kaedahnya sama iaitu gunakan penyembur cat. Apakah ianya datang dari idea mastermind yang sama?

Bagi pandangan den, kelakuan ini agaklah melampau, dan rasanya perlulah org yg melakukan perkara ini di kenekan I.S.A, kerana boleh mendatangkan kekacauan rakyat Malaysia...
Den tak rasa ini org Muslim yang buat, kalau dia buat berdosa besar...
Mastermind, pasti ada dalang untuk kes ini.. Biasanya dia mintak orang lain tolong buatkan...

Masa balik tadi, den pun ragu2 samada gambar ini gambar baru ke lama, den bukak web ni, enmmm....

So, apa yg den harus lakukan... cukup ke sekadar marah?

3 comments:

Sheikh Helmi said...

Astaghfirullah!

~flyo~ said...

memang celaka. ini bukan lagi menghina pas tapi maruah dan agama islam seluruh dunia

Anonymous said...

assalamualaikum kepada saudara-saudara islam yang saya sayangi sekalian. disini saya nak tegur satu je benda, sungguh mudah bagi saudara semua untuk menuduh mana-mana pihak atau individu yang melakukan apabila ada sesuatu kejadian yang berlaku. pada pandangan saya, ADMIN dan pengunjung SETIA bagi blog ini majoritinya islam. adakah ini imej islam yang saudara semua ingin bawakan? adakah saudara semua ingin orang bukan islam melihat islam adalah agama yang mengajar penganutnya untuk mengamalkan budaya fitnah, menjatuhkan kesalahan secara membuta-tuli dsb. adakah saudara semua pasti bahawa kita dapat menarik orang bukan islam untuk memeluk islam dengan budaya busuk ini? apakah saudara semua mempunyai bukti bahawa dap/hindraf yang melakukan semua ini? wah!!!!!! sungguh hebat saudara semua, pada pandangan saya saudara semua ini sama hebat dengan allah s.w.t kerana saudara semua boleh mengetahui siapa yang melakukan semua perkara diatas dalam sekelip mata. kalau begitu, saya juga boleh untuk mengatakan bahawa ini semua dilakukan oleh pihak lain, cth: umno,mca,mic,ataupun pihak negara luar untuk membuat negara malaysia kacau bilau. tapi tidak adil bagi saya untuk berbuat demikian kerana disini langsung tidak ada bukti siapakah pesalah dan pelakunya.....
sekian,fikir-fikirkanlah dan selamat beramal.....
assalamualikum.

Related Posts with Thumbnails