Thursday, October 1, 2009

Salam pasca Lebaran..

sekarang dah seminggu lebih pas raya...

aku byk menggunakan masa aku kat rumah kerana menunggu berbagai benda dari internet.

w/pun mobile internet ada, tak puas lah...

tapi sejak akhir2 ni aku lebih suka jadi "silent reader" drpd active blogger..

kenepa? sbb, biasalah, konflik dlm diri (bukan dgn isteri tau)


apa-apa pun kita layan gambar kat bawah


Alhamdulillah, niat aku yg ku simpan sejak 3 bulan yg lepas akhirnya terlaksana pada hari raya ke 4, aku target nak buat 4 kali tahun ni, tapi kene nurse suroh simpan dulu 3 bulan, maknanya, penghujung bulan 12 aku dah boleh nak buat kerja amal yg tak seberapa ni.
aku target nak sign up derma organ, tapi aku tak tau bila?....
"you will never be there if your mind not reach first"..
mind aku dah sampai untuk jadi sebagai penderma organ, tapi belum sepenuhnya
Insya Allah, suatu hari nanti..
bekalan untuk akhirat..
Lebaran kali ni, enmm untuk sedara mara sebelah wife aku semuanya sehat..
tapi sedara mara sebelah aku, enmm agak memeranjatkan dan penuh keinsafan..
tak daya aku nak menulis disini, mungkin kalau bersembang aku boleh ceritakan.. tak seronok nk bercerita sedih dlm blog.. cuma aku summarykan dlm key word aje ek..
kanser usus & mereka yg di tinggalkan
survival from kanser payudara stage 3
isteri patah tulang bahu + husband yg lumpuh & tidak boleh berfikir waras
mati kubor sempit
anak kematian ibu yg di abaikan
putusnya bantuan wang zakat (ukur baju badan sendiri)
husband yg malas bekerja
isteri curang, anak 3
dan yg ini, selalu kita dengar
rebut duit pusaka
makan harta anak yatim (org kata tu sbb dia buta sebelah mata, wallahualam)
si polan tak dpt harta pusaka, kenapa yg lain semua sedara dpt
rebut tanah pusaka
susuk penarik wajah berseri & bukak sekeping bumbung rumah
ilmu penunduk (betul ke) & jin yg di tinggalkan..
pajak geran tanah kat balai polis untuk jamin org, & ada kot yg tergadai
semua cerita2 di atas, aku jadikan teladan & pengajaran
aku hanya dengar & berfikir, dan rumuskan sambil pandu kereta
mintak dijauhkan dari semua bala bencana & ujian berata seperti itu
amin
raya untuk tahun ini, byk jugak lah aktiviti yg tak dpt aku nak joint
network telefon x berapa ok, menyebabkan aku tertinggal bas + busy
secara keseluruhannya, aku seronok raya
kenapa?
nanti aku akan ceritakan dlm entri baru..
salam penuh keinsafan
~tuah.rimbun~

2 comments:

armouris said...

info tentang kanser payudara kat sini - Pengesanan Awal Kanser Payudara.

Update terkini isu-isu semasa kesihatan ada di infokesihatan@twitter.

~tuah.rimbun~ said...

Dear armouris

terima kasih kerana singgah ke blog ini dan
dpt sharing makluman yg penting...

Related Posts with Thumbnails