Monday, March 15, 2010

Rumah di meru, klang

bersawang dah rupanya blog aku, apa kes lah ni???

hahha, sejak amrina semakin membesar (kini 10 bulan), korang msti tau telatah ank yg aktif merangkak & baru nk belajar berdiri, mmg sgt aktif.. so, mak/ayh dia lah yg yg jadi x berapa aktif nk jaga dia setiap masa, tu sbb kot web tak berapa nk update..

anyhow, last month kami dah terima kunci rumah kami yang kat jalan jabar, meru, klang..
biasalah, nk amik kunci kene bayar kat developer outstanding interest, cukai pintu & cukai tanah... dan kene bayar maintenance utk 6 bulan, rumah single storey pun kene bayar maintenance aka potong rumput, sekuriti dll. Rm38/month.. Alasannya majlis daerah belum ambik alih... mcm cerita lah depa sbb nakkan duit kita, berat aje aku nk hulur, tp kene hulur jugak..

pasal manufacturing defect, mmg dah ada tp aku tak sempat nk isi form tu... sekrg ni apa2 hal kene pasang grill & lampu/kipas dulu, baru cerita pasal defect dll

wiring (buat sendiri kot aka Mc Gyver) kos RM 400 (tak termasuk minuman dan belanja pekerja)
grill RM2100..

enmm, apa2 hal pun kene buat jugak w/pun dah senget poket aku, hidup kene terus..

bila nak pindah?
entahlah, aku sendiri tak tau nk jawab.. aa rezeki nt aku pindah lah... next month aku sendiri tak sure samada rumah ni jadi tempat tinggal aku ke, rumah sewa org ke ataupun homestay..

any ideas??

gudnite...





7 comments:

Abu Humairah said...

slmt masuk umah baru...
jgn lupa azan, baca 3 qul or even better...
surah al-baqarah

~tuah.rimbun~ said...

thanks for sharing....

Cik Mont said...

salam.. rumah ni nak sewa ke?

~tuah.rimbun~ said...

sekrg tgh pasang grill & lampu..
plan mmg nk sewakan..
berminat ke?
kalau minat call lah saya..

lin said...

視訊做愛,免費視訊,伊莉討論區,sogo論壇,台灣論壇,plus論壇,維克斯論壇,情色論壇,性感影片,正妹,走光,色遊戲,情色自拍,kk俱樂部,好玩遊戲,免費遊戲,貼圖區,好玩遊戲區,中部人聊天室,情色視訊聊天室,聊天室ut,成人遊戲,免費成人影片,成人光碟,情色遊戲,情色a片,情色網,性愛自拍,美女寫真,亂倫,戀愛ING,免費視訊聊天,視訊聊天,成人短片,美女交友,美女遊戲,18禁,三級片,自拍,後宮電影院,85cc,免費影片,線上遊戲,色情遊戲,日本a片,美女,成人圖片區,avdvd,色情遊戲,情色貼圖,女優,偷拍,情色視訊,愛情小說,85cc成人片,成人貼圖站,成人論壇,080聊天室,色情

Anonymous said...

salam,
sy tgh mencari umah sewa sekitar meru, prefer umah teres coz sy dah berkeluarga...
Max sewa saya bole byr adalah RM450.00.Kalu ada, sy nak masuk umah sewa dlm Mei atau Jun 2012.

jadi kalu saudara berminat utk sewakan rumah pd saya, sila email sy di alinelyan@yahoo.com.my.
Thanks ya

Anonymous said...

jual kat gua je la bro....... utk penempatan keluarga........ wa pon terkapai2 nak carik rumah ni..... biar wa kerja kt kl, ya sanggup je nk berulang alik....... pe2 hal,lu email wa, adhik_apc@yahoo.com. add fb ke... peace bro...... harga mau cun la ye kawan..... hidup melayu........

Related Posts with Thumbnails