Tuesday, December 29, 2009

Tiara Beach resort survey






Yup, 2 minggu lepas kami saja2 jalan ke TBR, nak tau apa keistomewaan nya tempat ni... dan juga buat survey adakah berbaloi utk penambahan colum aset sekiranya unit apt ni kami beli...

trip kali ni kami pergi hanya balik hari shj, sekitar 50km drpd rumah kami. Secara keseluruhannya tempat ini agak menarik utk famili yg ada anak kecil, maybe 2 tahun keatas, sbb kanak2 mcm ni biasanya suka sgt kat kawasan ber-air...

untuk penginapan, bagi apt 2 bilik, sewa sekitar rm250(weekend) semalaman, dan rm200 semalam utk weekday (kalau tak silap), utk studioa apt lagi murah, rm160 utk weekend ini adalah rate yg agak murah. kalau berminat, sila klik PMC resort, dan untuk perbandingan dgn harga sebenar, sila klick di sini, TBR resort.

wow, mmg best tempat ni utk percutian jangka pendek, kemudahan juga baik, lokasi juga baik. paling penting harga sewa bilik sgt baik..

semasa pulang tu, aku survey semula kat internet, samada unit apt di TBR ni baik utk investment or not, nasib baik sifu ada advise yg TBR ni sebenarnya dah over supply.
nampaknya, tak perlulah study lebih detail pasal unit TBR ni...

5 comments:

kirana said...

2 mgu lepas tu..malam awal muharam ker?awk ada gi tgk unit blok f?
hhehe

lagik satu..baru ni..ahad baru ni..ada ke kat tbr?sbb asben kata muka cam awak yg tegur dia tu...hehe

~tuah.rimbun~ said...

enmm, maybe awal muharam kot... ha yela..

enmm, ahad lepas kami tak kemana2, dok rumah jerr

MattDemon said...

Bro..bagi saya yg dikatakan over supply tue dari segi offer by the management.... harga agak tinggi. Lagi satu TBR n others holiday resort nie seasonal business..hari-hari biasa maybe agak slow, tapi booking pada musim cuti sekolah je dah leh cover beberapa bulan nyer bank instalment.

Just my experience owning the unit recently.

Regards.

~tuah.rimbun~ said...

dear mattdemon.
thank for sharing.. I still looking good opportunities at tbr. manatau ada offer baik, why not I take it...
ada sapa2 yg dah beli resort kat sepang gold coast (palm)?

Anonymous said...

It is possible to tell, this :) exception to the rules

Related Posts with Thumbnails