Monday, April 13, 2009

House & home

rasanya dah hampir 4 bulan aku tak menjeguk keadaan rumah yg masih dalam pembinaan..

Tapi beberapa minggu lepas, seorang sahabat lama @ client bertanyakan status rumah aku ni, enmm payah jugak aku nak menjawabnya..

So, aku pun singgah sebentar tgk rumah yg masih dalam pembinaan....

Let pictures tell thousand words...








Welcome to Meru... Please come in.... Hati-hati takut ada paku...















Sesuai untuk kebun sayur mini ataupun padang futsal??? enmmm.....:?











Enmm, ruang parkir agak besar.. Bestnya kalau ada pagola / wakaf... Kene belajar mcm mana nak ada DIY pagola...








Satu taman, satu jalan & satu hati (hope so)














Aishee, CF
bila boleh dapat ni??? Spoil betul la...

******************************************************************
Harap sahabat lama aku ni terhibur..(terhibur ke dia??)
Ststus rumah ini, aku sendiri tak pasti sama ada ini kediaman kami ataupun rumah kami (Home #House)..
sebab keadaan yang tidak mengizinkan buat masa skrg...
Because no bosy knows about future
@
tomorrow is mystery...
Meminjam kata2 dari buku rich dad, poor dad...
If you buy a house, it is asset..
but your home is a liability..
Betul ke statement ni??
Tepuk dada, tanya selera...

8 comments:

roSebud said...

Bosau umah

~tuah.rimbun~ said...

tanah je bosa....
dlm mcm apt size jerr

kuizikel said...

pergh beso tu.. aku suka kaler dia.. ijau2kan.. ala2 blog aku tak ijo dia..heheeehe

meru,klang?

~tuah.rimbun~ said...

kaler hijau rumah aku tu mmg nampak cool kan...

nampak je bosa, tapi rumah sewa kat senawang ni laie bosa..

Yes, Meru klang..
bukan perok... tak larat den nak kesana yoep...

naha said...

Assalamualaikum tuahrimbun,

canteq rumah tu, meru tu kg isteri saya, kat belah mana ye.

naha

~tuah.rimbun~ said...

naha..

Meru, klang...
Jalan Jabbar..
sebelah jln kassim..

Tahu tak?

blackpurple @ jowopinter said...

Luas tanah kosong belakang dia ek....

~tuah.rimbun~ said...

kosong sahaja...
hehe..

senang nak memeron nanti...

Related Posts with Thumbnails